SKSG Kinderopvang stapt over op zonne-energie

SKSG Kinderopvang stapt over op zonne-energie

SKSG Kinderopvang stapt over op zonne-energie

24 sep 2018

GRONINGEN – Kinderopvangorganisatie SKSG zet de volgende stap naar duurzaamheid. In samenwerking met enie.nl worden er aan het einde van dit jaar 120 zonnepanelen geplaatst op het dak van de grootste locatie “SKSG Melkweg”. De verwachting is dat meer locaties gaan volgen. Directeur/bestuurder van SKSG, Enno van der Werff, en medeoprichter van zonne-energie leverancier enie.nl, Patrick van der Meulen hebben deze week de overeenkomst getekend. 

Met de 120 zonnepanelen van enie.nl stapt de Groningse kinderopvang SKSG over op zonne-energie. Hiermee is SKSG Melkweg de eerste locatie van SKSG die volledig energie zelfvoorzienend wordt. SKSG is in hun bedrijfsvoering al langer op diverse manieren bezig met duurzaamheid. Daarnaast is het hun ambitie om de duurzaamheidsambassadeurs van de toekomst groot te brengen en spelenderwijs het ecologisch bewustzijn van kinderen te vergroten. Door te laten zien hoe zonnepanelen werken en hoeveel CO2-uitstoot dit bespaart, komen kinderen opnieuw in aanraking met duurzaamheid. Ook wil SKSG een Klimaat Top voor Kinderen organiseren om duurzaamheidsonderwerpen te bespreken.  

 

“Duurzaamheid is een belangrijk thema bij SKSG en ik ben zeer tevreden met deze ontwikkeling. Dat enie.nl een locatie kan voorzien van zonnepanelen zodat deze locatie volledig energie zelfvoorzienend wordt, is prachtig. Hopelijk kunnen veel andere locaties ook snel overstappen op zonne-energie. Dat is mooi voor SKSG en voor de huidige en toekomstige generaties kinderen”, aldus Enno van der Werff van SKSG. 

 

Patrick van der Meulen van enie.nl is blij met dit project: “Het is fijn om bij te dragen aan de ontwikkeling van SKSG in hun overstap naar zonne-energie, ook omdat zij de jongere generatie bewuster maken van hun keuzes is dit een mooi project.”  

SKSG past zo op meerdere vlakken op onze toekomstige generatie!

Betrokken partners: SKSG