Unieke investeringsronde Gronings zonnepark van start voor ondernemers en bedrijven

Unieke investeringsronde Gronings zonnepark van start voor ondernemers en bedrijven

Unieke investeringsronde Gronings zonnepark van start voor ondernemers en bedrijven

17 aug 2018

GRONINGEN - Vanaf juli kunnen ondernemers al investeren in panelen op het Groningse Zonnepark Vierverlaten. Via crowdfunding verstrekken zij een lening aan lokale energiecooperatie Grunneger Power om te investeren in panelen. Met de aanschaf van 10 zonnepanelen (à €3.500,-) wekt de ondernemer 11.500 kWh Groningse stroom op en verdient hij €875,- in 5 jaar. Door de eenmalige zomeractie wordt het voor bedrijven nog makkelijker om bij te dragen aan de verduurzaming van Groningen.

Ieder bedrijf en elke ondernemer kan meedoen. Zij verstrekt een lening aan Grunneger Power en ontvangt jaarlijks een rente van 5%, gedurende 5 jaar. De opbrengst van de investering is gegarandeerd en dus onafhankelijk van de zonopbrengst en de stroomprijs. Voor zowel particulieren als voor bedrijven was het eerder al mogelijk om voor 15 jaar te investeren in het park. Op deze manier werden meer dan 3.000 zonnepanelen verkocht. Het IT-bedrijf New Nexus investeert in panelen op het zonnepark:

 

‘Omdat ons pand in Tynaarlo niet geschikt is om zonnepanelen op te plaatsen, gingen wij op zoek naar alternatieve mogelijkheden in het Noorden. Toen de mogelijkheid zich voordeed om in panelen te investeren op het Zonnepark Vierverlaten en Grunneger Power te helpen het zonnepark in volledig eigendom te krijgen van bewoners en bedrijven, hebben wij deze kans gegrepen.’

 

Zichtbaar duurzaam

Investeerders kunnen hun zonnepanelen zelf uitkiezen op het park. Jaarlijks organiseert Grunneger Power momenten waarop zijn hun panelen kunnen bekijken. Bedrijven kunnen hier hun medewerkers voor uitnodigen.

 

Energie weer in handen van burgers

Grunneger Power is bijna 8 jaar geleden begonnen als burgerinitiatief in de vorm van een energiecoöperatie voor de stad Groningen. In de tussentijd hebben ze tal van energieprojecten gerealiseerd met en voor de inwoners van de stad Groningen. Bekende projecten zijn: Zonnedak Alfa PostcoderoosHuren met Zon en uiteraard Zonnepark Vierverlaten. Daarnaast hebben zij hun eigen energiebedrijf opgericht, Energie Van Ons, die niet uit aandeelhouders maar uit Noordelijke energiecoöperaties zoals Grunneger Power bestaat. Klanten van dit energiebedrijf investeren daardoor met hun energierekening in projecten zoals zonnepark Vierverlaten. Met dit energiebedrijf en hun energieprojecten wil Grunneger Power energie weer in handen van burgers krijgen. 

 

Wist je dat Dertien Groninger gemeenten, de provincie, de Veiligheidsregio en de Omgevingsdienst gezamenlijk groene energie inkopen bij Energie VanOns en Eneco?

Over Zonnepark Vierverlaten

Zonnepark Vierverlaten is met 7.777 panelen één van de grootste zonneparken in Nederland, dat in handen is van bewoners en bedrijven. Het park biedt de mogelijkheid om te investeren in zonnepanelen, zonder dat deze op het eigen dak liggen. Grunneger Power ontwikkelde dit zonnepark vlakbij Hoogkerk, samen met de Gemeente Groningen en ENGIE. Meer informatie over investeren in het Zonnepark Vierverlaten is te vinden op: www.grunnegerpower.nl/zonnepark-vierverlaten-bedrijven.